Menu Zoek

Pinterest nadert de half miljard gebruikers

dinsdag 9 februari 2021

090417_Pinterest_thumbPint u weleens een lekker recept of een mooie foto? Het platform Pinterest doet het goed, er zijn nu zo’n 459 miljoen maandelijkse gebruikers.

Pinterest is een digitaal prikbord. Gebruikers maken borden aan met een bepaald onderwerp, en ‘pinnen’ daar artikelen, foto’s en websites op. Bijvoorbeeld om inspiratie op te doen voor een vakantie, een creatief project of als hulp bij met maken van de de planning voor het kerstdiner.

Coronacrisis

In 2020 heeft Pinterest het goed gedaan. In het hele jaar zijn er zo’n 100 miljoen maandelijkse gebruikers bijgekomen. Vanwege de coronacrisis zijn veel mensen iets aan het huis gaan doen, en daar is op Pinterest van alles over te vinden.

Wilt u meer weten over Pinterest of het zelf ook uitproberen? Lees dan het artikel ‘Basis van Pinterest’.

SeniorWeb op Pinterest

Ook SeniorWeb is op Pinterest te vinden! Bekijk de pins en borden op ons account.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.