SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Politie pakt jonge oplichters Tikkie-app

woensdag 25 oktober 2017

TikkieDe politie heeft twee 18-jarige mannen uit Oosterhout aangehouden. Ze worden verdacht van oplichterij met de betaal-app Tikkie.

De mannen gingen sluw te werk. Ze boden via Marktplaats spullen aan. Belangstellenden legden via WhatsApp contact. De mannen zeiden dat de kopers 1 cent moesten overmaken via de betaal-app Tikkie, om betrouwbaar over te komen.

Nepsite
De twee hadden een namaakwebsite gemaakt van Tikkie. De argeloze kopers probeerden daar geld over te maken, maar dat mislukte telkens. In de tussentijd maakten de mannen de inlogcodes van het internetbankieren buit en roofden ze de bankrekening van de kopers leeg. Van de oplichterij deden 42 mensen aangifte bij de politie.

De politie deed een inval. In een van de huizen werden ook nog drugs gevonden die klaar lagen om naar het buitenland te worden gestuurd. De mannen zitten in ieder geval vast tot ze voor de rechter komen.

Tip
De betaal-app Tikkie is bedoeld om naar bekenden kleine bedragen over te maken. De politie zegt dat mensen nooit moeten reageren op betaalverzoeken van onbekenden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.