Menu Zoek

Politiek wil actie tegen appende bestuurders

vrijdag 1 december 2017

Appen in de autoMet de telefoon spelen achter het stuur is verboden. De landelijke politiek wil het gebruik van de telefoon tijdens het rijden harder aanpakken.

De regerende partijen vinden gebruik van de smartphone achter het stuur levensgevaarlijk. Er moet meer tegen worden gedaan. Minister Van Nieuwenhuizen denkt aan een campagne en aan de techniek. Bijvoorbeeld door via de providers internetverkeer te blokkeren in een rijdende auto. Lastig daarbij is dat passagiers wel toegang moeten houden tot internet.

Roekeloos rijden
Helaas zijn de politieke partijen het verder niet eens over de beste aanpak. VVD en ChristenUnie zien appen achter het stuur als roekeloos rijden, net als dronken of met drugs op in de wagen stappen. Het CDA wil dat gebruik van de telefoon wordt toegevoegd aan de lijst met 'hufterfeiten', waar sinds een paar jaar zwaardere straffen voor gelden. Ook moet iemand die voor de tweede keer wordt gepakt, zijn rijbewijs inleveren.

D66 ziet meer in een campagne om het probleem maatschappelijk op de kaart te zetten. Net zoals dronken rijden echt niet meer 'kan', moeten ook telefoons achter het stuur worden gezien als asociaal gedrag.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.