Menu Zoek

Prijs laptops vergelijken zonde van de tijd

vrijdag 5 januari 2018

Aanbieding voor laptopsHet is lastig om de goedkoopste prijs voor een laptop te vinden. De computers zijn vaak even duur bij verschillende winkels, of ze zijn maar bij één bedrijf te koop.

Dat schrijft de Consumentenbond in de nieuwe Digitaalgids. De bond bekeek aanbiedingen voor laptops van onder meer Media Markt. Dat bedrijf stelt vaak de laagste prijs te bieden voor een laptop. Dat klopt, want de computer is alleen in de eigen winkels te koop. Dan is zo'n prijsgarantie natuurlijk een wassen neus.

Exclusief
Van de laptops die de bond bekeek, was bijna een derde maar bij één winkel(keten) te koop. Een goedkopere aanbieding zoeken is er dan niet bij. Dat doen de bedrijven bewust: ze vragen een fabrikant om een uniek model laptop. Een alternatief zoeken is zo lastiger voor de klant, want dat vraagt veel technische kennis van de koper.

Even duur
De helft van de laptops op de markt is bij minimaal vijf bedrijven te koop. Het viel de bond op dat die laptops overal bijna hetzelfde kosten. Het prijsverschil gedurende enkele maanden was maximaal 7 procent. Een koopje zoeken is dan zonde van de tijd. Het prijsbeleid komt voort uit concurrentie: een winkel weet dat klanten de goedkoopste uitvoering zoeken en als er eentje in prijs daalt, volgen de concurrenten.

Laptops zijn in ons land wel goedkoop vergeleken met andere Europese landen.

Het volledige artikel hierover uit de Digitaalgids van januari is gratis te lezen in pdf-vorm.

Pricewatch
Of iedereen de mening van de Consumentenbond deelt dat het niet loont op zoek te gaan naar de goedkoopste winkel valt te bezien. Wie 1000 euro uitgeeft kan toch gemiddeld 70 euro uitsparen door even prijzen te vergelijken. Een handig instrument is de zogeheten Pricewatch van Tweakers. Hierin zijn de meeste laptops terug te vinden en is direct te zien waar de apparaten te koop zijn tegen welke prijs.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.