Menu Zoek

Printerproblemen door update Windows 10

donderdag 18 juni 2020
Windows printerproblemen Het lijkt erop dat de Windows-update van 9 juni printerproblemen veroorzaakt. Het probleem duikt op bij printers die met een usb-kabel verbonden zijn aan een computer of laptop.

Sinds de laatste update melden gebruikers dat hun computer de printer soms niet meer toont. Ze ontvangen bij het afdrukken de melding dat er iets mis is met de huidige printerconfiguratie. Er zijn geen problemen over de update gemeld door gebruikers met een netwerkprinter.

Meerdere oplossingen

Er lijken meerdere oplossingen te zijn voor gebruikers die door dit probleem niet kunnen printen. Microsoft geeft aan dat het probleem voorlopig voorkomen kan worden door eerst de printer eerst via usb aan te sluiten op de computer en daarna pas de computer op te starten. In een volgende update zal de fout worden aangepakt.

Update verwijderen

Ook is er een andere tijdelijke oplossing: de update terugdraaien. Dit doet u door naar de Windows-instellingen te gaan en te zoeken op 'Geschiedenis van updates weergeven'. Klik daarna op Installatie van updates ongedaan maken. Zoek de update KB4560960 of KB4557957. Klik deze aan en kies voor Verwijderen. De computer moet hierna nog wel opnieuw worden opgestart.

Update downloaden

Bij sommige gebruikers is het probleem juist opgelost door een update te downloaden. Het gaat dan om update KB4567512. Zoek naar die update op de website van uw printermerk. Op die manier voorkomt u downloaden vanaf een onveilige site. Na het downloaden moet de computer opnieuw worden opgestart.

Er zijn ook gebruikers die melden dat geen van de oplossingen werkt.



Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.