SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Reizen zonder saldo op OV-chipkaart

maandag 3 september 2018

Reizen zonder saldo op de ov-kaartDe NS heeft een nieuw abonnement waarbij saldo op de OV-chipkaart zetten niet meer nodig is. Mensen die Flex gebruiken, krijgen maandelijks een factuur met hun reiskosten.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen zijn mensen best tevreden over de OV-chipkaart. Alleen het opladen en controleren van saldo vindt men lastig. Staat er nog wel genoeg op de kaart voor een reis?

Reizen zonder saldo

De nieuwe dienst NS Flex biedt reizen aan zonder saldo op de chipkaart te hoeven zetten. Ook de borg van 10 of 20 euro voor een reis vervalt. Vooral aantrekkelijk voor mensen die weinig met het openbaar vervoer reizen of alleen korte stukjes afleggen.

Openbaar vervoer

NS Flex werkt in trein, tram, bus, metro en OV-fiets. De reiskosten worden elke maand afgeschreven van de bankrekening. Wie zich aanmeldt voor NS Flex en nog saldo op zijn kaart heeft staan, krijgt dat teruggestort.

Geen abonnementskosten

De nieuwe dienst heeft geen abonnementskosten. Wel bestaan er speciale abonnementen. Bijvoorbeeld voor 2 euro per maand 40 procent korting krijgen op reizen in het weekend. Ook is het mogelijk om via de app een reis op te waarderen naar eerste klas. Dat kan zelfs tot 15 minuten na het inchecken. De reiskosten zijn online bij te houden.

Uitbreiding

NS Flex is nog niet helemaal ‘af’. Er moeten nog aanpassingen komen voor mensen met een Traject Vrij-abonnement en voor gezinnen. Ook huurauto’s en taxi’s werken nog niet samen met de dienst. Via de site van de NS kan iedereen zich aanmelden voor de nieuwe dienst. Wie al een account heeft van de NS, doet dit via Mijn NS. De site van de spoorwegen was maandag slecht bereikbaar door de drukte.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.