SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Rekening verdachte webwinkels geblokkeerd

maandag 30 oktober 2017

Rekening verdachte webwinkel geblokkeerdNa drie aangiftes tegen een verdachte webwinkel krijgen betaaldiensten daar melding van. Zij kunnen de rekeningen van de shops blokkeren.

Justitie begint daarvoor een nieuw project, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Tot nu toe was er geen duidelijk overzicht van het aantal aangiftes tegen een webwinkel. Aangiftes uit verschillende provincies werden bijvoorbeeld niet met elkaar in verband gebracht.

Melding
Voortaan krijgen de aangesloten betaaldiensten een melding als er drie of meer aangiftes zijn gedaan wegens oplichting. Onder meer iDEAL doet mee aan het project. Meer dan de helft van alle aankopen in webwinkels worden met iDEAL betaald. Na een melding kan de betaaldienst de rekening en overschrijvingen van die webwinkel blokkeren.

Controles
Momenteel controleren betaaldiensten globaal of een webwinkel in orde is. Zo moet er een inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn. Soms ontstaan er toch proberen met een winkel. Het aantal van drie aangiftes moet voorkomen dat onschuldige webwinkels de dupe worden van boze klanten, bijvoorbeeld bij leveringsproblemen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.