SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Senior bedankt Apple voor redden van leven

maandag 14 mei 2018

De Apple WatchEen 76-jarige man heeft Apple-topman Tim Cook via een e-mail bedankt voor het redden van zijn leven. De Apple Watch van de man waarschuwde hem toen hij ernstig ziek bleek te zijn.

De Apple Watch is een smartwatch, oftewel een computer in de vorm van een horloge. Veel mensen dragen hem om hun gezondheid in de gaten te houden. De apps op de smartwatch houden bijvoorbeeld iemands hartslag en het aantal gelopen meters bij. De 76-jarige diamanthandelaar Gaston D’Aquino uit Hong Kong zegt er zijn leven aan te danken, meldt The South China Morning Post.

Onder het mes
De senior zat in de kerk begin april, toen het alarm van zijn Apple Watch afging. Zijn hartslag was ongebruikelijk hoog. D’Aquino voelde zich verder prima, maar ging voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Uit de onderzoeken kwam al snel naar voren dat zijn gezondheid gevaar liep. Drie van zijn kransslagaderen waren geblokkeerd en de vierde zat bijna verstopt. Hij moest direct geopereerd worden.

Apple, bedankt!
Inmiddels is de man weer helemaal hersteld. Hij stuurde Tim Cook van Apple meteen een mailtje om hem te bedanken. Als hij geen Apple Watch had gedragen, had het slecht kunnen aflopen. Overigens kocht D’Aquino de smartwatch niet voor zijn gezondheid, maar om telefoontjes snel te kunnen beantwoorden. Hij werkt ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds in de diamanthandel.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.