SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Senioren vaker op sociale media

maandag 5 november 2018

Senioren veel actiever op sociale mediaIn zes jaar tijd zijn bijna drie keer zo veel senioren actief geworden op sociale media. Van alle Nederlanders tussen 65 en 75 jaar plaatst 68 procent weleens iets op een sites zoals Facebook of via WhatsApp.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bureau neemt de term sociale media wel breed. Niet alleen Facebook, Twitter en LinkedIn tellen mee, ook de berichtenapp WhatsApp. Deze laatste dienst is ontzettend gegroeid de laatste jaren. In 2012 zaten gemiddeld drie van de tien Nederlanders erop. In 2018 is dit 81 procent.

Senioren doen ook mee

In de beginjaren waren vooral jongeren actief op sociale media. Senioren doen steeds vaker ook mee. Zes jaar geleden was 24 procent van de mensen tussen 65 en 75 actief op netwerksites. Inmiddels is dat 68 procent.

In totaal zit 96 procent van de Nederlanders op internet. E-mailen wordt het vaakst gedaan.

Interview op Radio 5 over sociale media

Facebook, WhatsApp, Twitter… sociale media zijn leuk, maar gebruik ze wel goed. Saskia Hamminga van SeniorWeb vertelt in dit interview op NPO Radio 5 waar u op moet letten bij het gebruik van sociale media.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.