Menu Zoek

Senioren whatsappen niet achter het stuur

vrijdag 19 mei 2017

Telefoon in de autoMensen boven de 65 jaar sturen vrijwel nooit berichtjes met de smartphone tijdens het besturen van de auto. Bij mensen onder de 35 jaar doet bijna een kwart dat wel.

Het CBS ondervroeg Nederlandse volwassenen in 2016 over hun gedrag achter het stuur van de auto. De resultaten van het onderzoek zijn nu bekendgemaakt. Van de mensen tussen de 18 en 35 jaar geeft 23 procent aan soms of vaak sms’jes of appjes te versturen tijdens het rijden. Bij mensen tussen de 65 en 75 jaar doet niemand dat, boven de 75 jaar stelt 1 procent van de ondervraagden dat weleens te doen.

Handsfree bellen
Berichtjes sturen achter het stuur is verboden. Handsfree bellen mag wel. Daarbij is er een opmerkelijk beeld: tot 25 jaar doet een minderheid dat. Jonge mensen bellen niet meer zoveel, dus ook niet achter het stuur. Tot aan de 45 jaar stijgt dan het aantal bellers in de auto. Hoe ouder men wordt, hoe minder vaak er gebeld wordt in de wagen – zelfs niet handsfree. Van de 65-75-jarigen doet 82 procent dat nooit, en boven de 72 jaar is dat zelfs 92 procent. Met de telefoon in de hand bellen doen senioren trouwens vrijwel niet in de auto.

Boven de 65 jaar vindt de meerderheid handsfree bellen gevaarlijk, mensen tot 65 jaar zien er minder gevaar in.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.