Menu Zoek

Slimme deurbel bij half miljoen huishoudens

dinsdag 8 september 2020

Slimme deurbelDe slimme deurbel is in opkomst. Een half miljoen Nederlandse huishoudens heeft er inmiddels eentje. Vooral het merk Ring is populair.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 6300 Nederlanders.

Een slimme deurbel kan meer dan een gewone deurbel. De meeste exemplaren hebben een kleine camera en zijn verbonden met het thuisnetwerk. Staat er iemand voor de deur, dan ontvangt de bewoner een melding in een bijbehorende app. Zelfs als iemand niet thuis is, kunnen de bewoner en de persoon voor de deur contact leggen. Praat met elkaar via de deurbel, bijvoorbeeld om te laten weten wanneer er wel iemand thuis is. Dankzij de camera is ook precies te zien wie er voor de deur staat.

Volgens het onderzoek is het aantal slimme deurbellen in Nederland sinds 2018 verdubbeld. Het populairste merk is Ring. De helft van de slimme deurbellen in Nederland komt hiervandaan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.