Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Slimme Apple-luidspreker officieel in Nederland te koop

vrijdag 25 maart 2022

HomePod miniDe HomePod mini is vanaf nu officieel verkrijgbaar in Nederland. Geïmporteerde modellen werden al langer in Nederlandse winkels verkocht, maar die verstonden geen Nederlands.

Apple maakt al vijf jaar slimme luidsprekers, maar verkocht ze niet in Nederland. Daarin komt nu verandering in. De HomePod mini staat vanaf 25 maart bij Apple in de etalage voor een prijs van 109 euro. Apples digitale assistent Siri huist ook in de luidspreker en begrijpt Nederlands.

Buitenlandse modellen

De HomePod wordt in diverse Nederlandse webwinkels al langere tijd aangeboden. Dat zijn echter geïmporteerde buitenlandse exemplaren met een Siri die geen Nederlands verstaat. Een recente update voor deze modellen zorgt ervoor dat ook deze HomePods nu Nederlands begrijpen.

Specificaties HomePod mini

De slimme luidspreker is verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, oranje, blauw en spacegrijs. Hij is ongeveer 10 cm breed en 8 cm hoog, een groot uitgevallen tennisbal. De luidspreker kan alleen ingesteld worden met een iPhone of iPad. Met Android-toestellen gaat dat niet. Dat maakt de HomePod mini ongeschikt voor wie geen andere Apple-apparaten bezit. De luidsprekers van Google maken dit onderscheid niet en zijn met alle soorten toestellen in te stellen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.