SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Stamboomsite MyHeritage lekt 92 miljoen mailadressen met versleutelde wachtwoorden

woensdag 6 juni 2018

MyHeritage logo met boomDoor een groot lek bij stamboomsite MyHeritage lagen 92 miljoen mailadressen op straat. Inclusief de wachtwoorden. Maar deze zijn versleuteld opgeslagen en dus onbruikbaar.

MyHeritage heeft een verklaring uitgegeven waarin het stelt dat hackers een lijst met e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden hebben buitgemaakt. De wachtwoorden zijn versleuteld. Dat wil zeggen dat ze beveiligd zijn en niet te lezen door buitenstaanders. Er is daarom geen reden tot paniek. Het gaat om gegevens van 92 miljoen accounts van gebruikers die zich hebben aangemeld vóór 26 oktober 2017, de dag van het lek. Om elk risico uit te sluiten, raadt MyHeritage gebruikers aan hun wachtwoord te wijzigen.

DNA-test en stamboomgegevens

Via MyHeritage kunnen gebruikers een DNA-test bestellen die inzicht geeft in de afkomst en helpt bij het vinden van verwantschappen. De gegevens van deze DNA-test worden op aparte servers opgeslagen benadrukt MyHeritage. Evenals de overige stamboominformatie en zaken als creditcardgegevens. Deze zijn daarom geen moment in gevaar geweest. Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.