Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 februari 2024

Stemmen voor de Top 2000

tip(1)

Voor veel Nederlanders is de Top 2000 een onmisbaar onderdeel van de decemberfeestmaand. Stem binnenkort op uw favoriete muziek.

Nee, hij staat nog niet op werelderfgoedlijst van Unesco, maar de Top 2000 voelt voor veel Nederlanders als cultureel erfgoed. Dit jaar kan er gestemd worden van donderdag 1 december tot en met woensdag 7 december.

Iedereen kan meestemmen en dus meebeslissen over de lijst der lijsten. Kies minimaal 5 en maximaal 35 liedjes uit een lijst. Staat een favoriet nummer er niet tussen, vul het dan zelf in.

Stemmen kan via de pagina van de Top 2000

Eigenlijk zou het een eenmalig evenement zijn. In 1999 werd het nieuwe millennium welkom geheten met de 2000 beste liedjes ooit gemaakt. Een traditie bleek geboren. De Top 2000 wordt jaarlijks uitgezonden op NPORadio2. De aftrap is op eerste kerstdag. Het liedje dat op nummer 1 staat wordt vlak voor de jaarwisseling gedraaid. Er kwam ook een Top 2000 café en de radio-dj's van dienst zijn te volgen op televisie.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.