SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Sterk wachtwoord sneller vergeten

maandag 20 augustus 2018

Sterk wachtwoord sneller vergetenHoe sterker een wachtwoord is, hoe sneller de gebruiker het vergeet. Wie het wachtwoord telkens opnieuw moet instellen, kiest steeds een makkelijkere code. Dat melden onderzoekers van een universiteit in Londen.

In 2016 voerde de universiteit een nieuw wachtwoordbeleid in voor alle 100.000 medewerkers en studenten. Hoe veiliger het wachtwoord, hoe langer iemand hem mocht gebruiken. De beste wachtwoorden mochten 350 dagen worden gebruikt voor de gebruiker een nieuwe moest kiezen. De onderzoekers keken hoe dit uitpakte.

Steeds sterker

De mensen moesten even wennen aan het systeem, maar daarna was er een trend te zien. Gemiddeld kozen mensen bij elke wachtwoordwisseling een sterker wachtwoord. Er was ook een keerzijde: sterkte wachtwoorden bleken lastiger te onthouden.

Vaker vergeten

Gebruikers vergaten ze sneller en moesten vaker een nieuw wachtwoord instellen. Als dat keer op keer gebeurde, kozen ze telkens een wat makkelijker wachtwoord. Gemiddeld moesten mensen met een moeilijk wachtwoord dit vier keer zo vaak resetten als de mensen met een zwakker wachtwoord.

Wachtwoord bedenken

Een sterk wachtwoord is moeilijk te raden, en bestaat uit cijfers, (hoofd)letters en leestekens. Vindt u het moeilijk om een sterk wachtwoord te bedenken? Lees dan onze tip 'Maak een sterk wachtwoord'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.