Menu Zoek

Tip: SeniorWeb Podcast na te lezen

donderdag 15 april 2021

Tips SeniorWeb Podcast na te lezenDe SeniorWeb Podcast is voortaan ook rustig na te lezen. Het is een initiatief voor doven en slechthorenden. Maar ook voor andere groepen is de uitgeschreven versie een handig naslagwerk.

Een podcast is een audiobestand dat op elk moment geluisterd kan worden. Podcasts zijn op dit moment een populair medium. Maar helaas wel minder geschikt voor doven en slechthorenden. Om deze mensen toch toegang te geven tot de informatie uit de SeniorWeb Podcast, zijn de podcastafleveringen uitgeschreven. Zo kunnen ze gelezen worden. Maar ook voor horenden kan het handig zijn om alle informatie uit het gesprek nog even rustig na te lezen.

SeniorWeb Podcasts over veiligheid

SeniorWeb lanceerde vorige maand een eigen podcast. In deze serie bespreken wij digitale onderwerpen met experts. Veiligheid internetten, sociale media, veilig online bankieren en slimme apparaten. Het komt allemaal langs tijdens de verschillende gesprekken. Luister of lees de gesprekken op de webpagina van de SeniorWeb Podcast.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.