Menu Zoek

Twee miljoen spelers Pokémon GO

vrijdag 22 juli 2016

2207-pokemon go 250.jpgZeker twee miljoen Nederlanders spelen het spel Pokémon GO. Het is sinds een week in ons land te downloaden voor iPhones en iPads en Android-apparaten.

Pokémon is bijna elke dag wel in het nieuws. Het is een grote rage. Het spel draait om het verzamelen van zo veel mogelijk verschillende Pokémons. Dat zijn getekende fantasiedieren, ze werden eind jaren negentig bedacht voor een tv-serie. De Pokémons worden door het spel willekeurig in iemands omgeving geplaatst. Door met de telefoon in de hand rond te lopen komen er steeds andere in beeld. Het is de bedoeling dat de speler die vangt door in het spel een soort bollen naar de beestjes te gooien.

Pokémon in huis
Wat het spel leuk maakt, is het gebruik van de camera op de telefoon. De speler ziet in het spel de omgeving waar hij zich bevindt, en daarop is het beest geprojecteerd. Het lijkt dan dus net of de Pokémon in uw eigen huiskamer zit, of waar u maar bent.

Voor- en nadelen
Het spel zet mensen aan tot wandelen, wat als positief wordt gezien. Ook is al opgevallen dat autistische mensen, die meestal het liefst binnenblijven en contact met anderen vermijden, door het spel ineens wel naar buiten durven te gaan en met anderen over het spel praten. Als nadeel wordt gezien dat spelers slecht op hun omgeving letten en bijvoorbeeld ineens de straat oversteken als ze een Pokémon zien.

Ziet u dus mensen met de telefoon in de hand rondlopen en ineens stoppen om over het beeldscherm te vegen, dan proberen ze dus een Pokémon te vangen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.