SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Amerikaanse nieuwssites blokkeren Europeanen

woensdag 30 mei 2018

AVGSommige Amerikaanse nieuwssites laten voorlopig geen EU-burgers toe als gevolg van de nieuw EU-privacywetgeving.

De nieuwe EU-privacywetgeving (AVG) die vrijdag 25 mei is ingegaan, levert vele bedrijven kopzorgen op. Bedrijven zonder vestigingen in Europa lijken te laat te beseffen dat de wetgeving ook voor hen geldt. Daarom neemt een aantal Amerikaanse uitgeverijen het zekere voor het onzekere; de uitgeverijen blokkeren voor EU-burgers de toegang tot hun sites. In sommige gevallen verwijderen ze ook hun apps uit Europese app-stores.

Welke sites?
Het gaat om nieuwssites als die van de Los Angeles Times en USA Today. De Los Angeles Times geeft niet meer weer dan de volgende melding: 'Helaas is onze website momenteel niet beschikbaar in de meeste Europese landen. We onderzoeken opties die ons volledige scala van digitale aanbiedingen op de EU-markt ondersteunen.' Of zo'n drastische blokkade echt nodig is, is de vraag. Opvallend detail: de site van de Los Angeles Times heeft na het bezoek een cookie op de pc gezet. Laat dat nu net volgens de nieuwe EU-privacywetgeving niet mogen. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.