Zoeken
Menu Zoek

Upgraden naar Windows 10 verandert

vrijdag 30 oktober 2015

3010-WINDOWS10-250.pngHet opwaarderen van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 verandert binnenkort. De upgrade komt straks via de automatische update van Windows binnen.

Mensen die Windows 7 of 8.1 hebben, zien het al een tijdje: een Windows-logo rechtsonder op de Taakbalk. Klik erop en u kunt aangeven dat u wilt overstappen naar Windows 10. U moet momenteel dus zelf in actie komen als u de pc wilt upgraden. Maar Microsoft komt nu met een ander systeem om Windows 10 te verspreiden: namelijk via Windows Update.

Hoe werkt het?
Later dit jaar wordt Windows 10 aangeboden als een 'optionele update' en vanaf 2016 zelfs als een 'aanbevolen update'. Zowel optionele updates als aanbevolen updates vindt u terug in Windows Update in het Configuratiescherm. Bij veel mensen worden aanbevolen updates automatisch geïnstalleerd. Dit betekent dat Windows 10 in 2016 bij veel mensen met een Windows 7- of Windows 8.1-computer automatisch geïnstalleerd zal gaan worden. Er verschijnt voordat de installatie echt van start gaat, nog wel een venster waarin u de keus krijgt om Windows 10 wel of niet te installeren. Bij instemmen komt Windows 10 op uw pc te staan, bij weigeren niet. Mocht u na installatie van Windows 10 niet tevreden zijn, dan kunt u (net zoals nu) nog een maand terug naar uw oude Windows-versie.

Geen Windows 10
Weet u nog niet of u wel of niet wilt overstappen naar Windows 10? Lees dan onze Keuzehulp. Wilt u niet overstappen naar Windows 10? U leest in de tip ' Windows 10 niet installeren via Windows Update' wat u moet doen om te voorkomen dat de installatie van Windows 10 in 2016 automatisch van start gaat. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.