Menu Zoek

Veel meer aankopen Chinese webwinkels

maandag 20 maart 2017

Winkelen op internet.Het aantal aankopen op internet groeit nog steeds. Dat komt vooral doordat Nederlanders veel meer kopen in Chinese winkels dan een jaar geleden.

In 2016 kochten Nederlanders voor 637 miljoen euro aan spullen bij buitenlandse webwnkels. Dat is een kwart meer dan in 2015. De groei komt vrijwel alleen door de opmars van Chinese webwinkels zoals Alibaba en Aliexpress. Dat blijkt uit cijfers uit de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, een doorlopend onderzoek naar winkelen op internet.

Kopen in China
Vergeleken met een jaar geleden stegen de uitgaven bij Chinese sites bijna 60 procent. Na China is Duitsland het populairste land om over de grens digitaal te winkelen. Winkelen bij buitenlandse sites heeft ondanks deze cijfers maar een klein marktaandeel. Zo’n 97 procent van alle aankopen doen we bij Nederlandse webwinkels.

Goedkoop
Bijna een op de drie buitenlandse sites waarbij we spullen kopen, zijn Chinees. Nederlanders kochten er voor 190 miljoen euro aan spullen. De sites zijn erg in trek omdat de spullen spotgoedkoop zijn en gratis worden opgestuurd. Wel kan het heel lang duren voor de spullen komen en zijn ze geregeld stuk bij aankomst.

 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.