SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Veilige DigiD-app al 1,2 miljoen keer gedownload

woensdag 6 december 2017

DigiD-app

De in maart van dit jaar gelanceerde DigiD-app is inmiddels 1,2 miljoen keer gedownload. Met de app kan veilig bij alle overheidsdiensten worden ingelogd.

In maart van dit jaar introduceerde de overheid de DigiD-app. De app moet inloggen met DigiD gemakkelijker maken. De afgelopen maanden is de app 1,2 miljoen keer gedownload. Sinds 17 juli is hij bij alle overheidsdiensten te gebruiken.

Hoe het werkt
De DigiD-app maakt het DigiD-gebruik eenvoudiger en tegelijkertijd veiliger. Dat kan omdat de gebruiker het DigiD koppelt aan de app. Vervolgens logt de app automatisch in op plekken waar een DigiD wordt vereist. Op de pc of laptop werkt het met een kleine omweg: de gebruiker scant met de DigiD-app een zogeheten QR-code en logt op die manier in. 

DigiD-app
De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPhones en iPads en de Play Store voor Android-apparaten. Op de site van DigiD is meer informatie te vinden over de app en hoe deze actief wordt. Voor gebruik van de app dient sms-controle van DigiD aan te staan. In de tip ‘Sms-controle inschakelen voor DigiD’ beschrijven we hoe dat werkt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.