Menu Zoek

Vertrouwelijke mails zijn nieuw in app Gmail

vrijdag 17 augustus 2018

Vertrouwelijke modus nieuw in Gmail appMet de Vertrouwelijke Modus kan er een pincode of vervaldatum aan een mail in Gmail worden gekoppeld.

Sommige mails bevatten vertrouwelijke informatie. In de Gmail-app voor Android en iOS kunnen zulke berichten in de Vertrouwelijke Modus opgesteld of verstuurd worden. Met een vervaldatum bepaalt u dat een bericht na die datum niet meer in te zien is. Of voeg er een pincode aan toe, die de ontvanger dan moet intypen om het bericht te kunnen lezen.

Vertrouwelijke Modus inschakelen

Deze mogelijkheden zaten al in de webversie van Gmail. Maar nu zijn ze ook te vinden in de app van de maildienst. Bij het opstellen van een bericht tikt u rechtsboven op Meer of op de knop met de drie bolletjes. Activeer de Vertrouwelijke Modus via de schuifbalk. Stel dan een vervaldatum in of kies een toegangscode. Tik op het vinkje rechtsboven om verder te gaan met het bericht. Verzend de mail op de normale wijze.

De ontvanger kan tot de ingestelde datum het bericht lezen. Tekst kopiëren of doorsturen is niet mogelijk. De afzender kan de toegang ook nog vroegtijdig intrekken als dat nodig is. Dat gaat via de map met de verzonden mails.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.