Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Waarschuwing voor nepmail van DHL

woensdag 29 juni 2022

Waarschuwing voor nepmail van DHLPas op voor een valse e-mail uit naam van DHL. Oplichters proberen mensen via de mail een abonnement aan te smeren.

In veel mailboxen zit deze week de nepmail over het missen van de DHL-bezorger. Het is een opvallende mail met een foto van een bezorgauto en een tracking-code. In de mail staat dat de bezorger een pakketje niet kon afleveren. Niemand was thuis om ervoor te tekenen. In de mail staat een link om het pakket opnieuw te laten opsturen.

Afsluiten abonnement

De link in de mail gaat naar een webpagina. Op deze pagina moet de ontvanger een aantal gegevens invullen. Daarna wordt gevraagd om 1 euro te betalen voor douanekosten. Dat zou nodig zijn om het pakket te ontvangen. Dat is niet het geval. De ontvanger heeft met de betaling een abonnement afgesloten. Dat staat ook in de kleine letters bij de betaling. Het is onduidelijk om wat voor een abonnement het gaat. SeniorWeb roept ontvangers van deze mail op om niet te door te klikken of te betalen. Gooi de mail weg.

Mail controleren

Twijfelt u over de echtheid van een mail? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.