SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Wachtwoordmanager in Chrome geblokkeerd door ING

maandag 9 juli 2018

Wachtwoordmanagers werken niet op combinatie ING en ChromeKlanten van ING kunnen geen wachtwoordmanager gebruiken om met Chrome in te loggen bij de bank. Na klachten van gebruikers werkt ING aan een oplossing voor het internetprogramma.

Een wachtwoordmanager is een programma dat inloggegevens onthoudt op iemands pc. Met één hoofdwachtwoord logt men in op het programma. Daarna worden opgeslagen inlognamen en wachtwoorden automatisch ingevuld bij het bezoeken van websites. LastPass is een bekende wachtwoordmanager.

Inloggen met Chrome

ING lanceerde onlangs op het internetprogramma Chrome een nieuw inlogvenster voor internetbankieren. Wachtwoordmanagers kunnen er niet mee overweg. Op Twitter vroegen klanten waarom dat was. ING meldde geen wachtwoordmanagers te ondersteunen. De bank is er ook niet tegen, en het is niet de bedoeling van ING om het gebruik van wachtwoordmanagers tegen te werken. Daarom zoekt ING nu een oplossing voor Chrome. Wellicht wordt de inlogpagina aangepast.

Wachtwoord onthouden

Het gebruik van een wachtwoordmanager heeft duidelijke voordelen: u hoeft niet alle inloggegevens van allerlei sites te onthouden. Het nadeel is dat andere mensen op uw computer ook kunnen inloggen namens u, als de wachtwoordmanager niet goed is afgesloten. Of als iemand uw hoofdwachtwoord raadt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.