SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Webshops blunderen met niet-leverbare artikelen

dinsdag 29 mei 2018

WasmachinesWebwinkels in witgoed en televisies blijven modellen aanprijzen die helemaal niet te koop zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De bond onderzocht dit al eens in 2016 en wilde kijken of de situatie al verbeterd was. Destijds waren er best veel webwinkels die adverteerden met artikelen die helemaal niet op voorraad waren en niet geleverd konden worden.

Wel online, niet leverbaar
Men maakt een lijst met honderden artikelen die goed scoorden in de tests van de bond. De koelkasten, vaatwassers en televisies werden in allerlei online winkels aangeboden. Opvallend genoeg waren er zeker tien webwinkels die zeiden ze te hebben, maar die ze niet konden leveren.

Andere modellen
De onderzoekers bestelden twee artikelen bij die webwinkels. Vier winkels zetten een heel ander model op de offerte: Bemmel & Kroon, VeiligKopen.nu, Keukenloods.nl en Inbouw.nl. KitchenOnline en AllesvoorWasmachines.nl lieten niets van zich horen en leverden ook niets. Andere bedrijven prezen een 'luxer model' aan omdat ze het artikel ook niet hadden.

Smoesjes
Toen de bond om uitleg vroeg, reageerden de bedrijven heel wisselend. Soms vonden ze het ‘meedenken met de klant’, een andere keer gaven ze de schuld aan de fabrikant. De Consumentenbond probeert met de winkels te overleggen over hoe het beter kan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.