Menu Zoek

WhatsApp-berichten binnen 7 minuten te verwijderen

maandag 30 oktober 2017

WhatsAppSpijt van een berichtje? Verzonden whatsappjes zijn voortaan binnen zeven minuten nog te verwijderen uit een chatgesprek.

De nieuwe functie van berichten-app WhatsApp wordt verspreid onder alle gebruikers. Mensen kunnen dan verzonden berichten verwijderen uit chatgesprekken. Niet alleen op de eigen telefoon, maar ook op die van de ontvanger. Dit laatste is nieuw; op de eigen telefoon iets verwijderen kan al langer.

Bericht verwijderen
Het werkt op simpel: houd het te verwijderen berichtje ingedrukt. Wacht tot het keuzemenu verschijnt en kies daarin de ‘verwijder’-optie. Geef aan dat het bericht voor iedereen verwijderd moet worden. Is deze optie er niet? Dan is de functie nog niet actief op het toestel. De nieuwe functie wordt via de automatische update verspreid en komt dus vanzelf beschikbaar.

Nadelen
Het verwijderen klinkt erg handig, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Als het bericht in de zeven minuten na verzending al is gelezen door een ontvanger, heeft het verwijderen weinig nut: de informatie is al gezien. Ook werkt het alleen tussen telefoons die allemaal de nieuwste versie van WhatsApp hebben. En er komt geen melding of het verwijderen is gelukt bij de ontvangers. Uit een test van de redactie blijkt wel dat de ontvanger het bericht niet ziet na verwijderen. Wel ziet hij dat er een bericht is verwijderd uit het gesprek.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.