Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

WhatsApp experimenteert met werking groepen

donderdag 14 februari 2019

Groepen WhatsAppIn de toekomst worden gebruikers pas toegevoegd aan een groepsgesprek wanneer ze daarmee hebben ingestemd.

De meeste WhatsApp-gebruikers zijn lid van gespreksgroepen. Want WhatsApp is handig om familie, vrienden, clubgenoten of collega's op de hoogte te houden. Maar veel mensen vinden het irritant om zonder waarschuwing toegevoegd te worden aan een gespreksgroep. Een groep ongezien verlaten is niet mogelijk, dus blijven sommige mensen tegen hun zin lid. Daarom test WhatsApp varianten waarbij de gebruiker kan instellen of hij zomaar kan worden toegevoegd, of juist altijd toestemming moet geven.

Keuze bij de gebruiker

De gebruiker kan in de nieuwe opzet aangeven wie hem aan groepsgesprekken mag toevoegen. Iedereen, alleen contacten (uit het adresboek) of niemand. Afhankelijk van de gekozen instelling wordt de gebruiker meteen toegevoegd aan een groep of volgt eerst een uitnodiging die geaccepteerd of geweigerd kan worden. Andere leden uit de groep zien niet wie er is uitgenodigd.

Wanneer de optie wordt doorgevoerd is nog niet bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.