Menu Zoek

Whatsapp-bericht ‘Argentinië doet het’ is hoax

woensdag 13 januari 2021

hoax bericht herkennenOp sociale media waarschuwen mensen elkaar voor een Whatsapp-bericht met daarin het filmpje ‘Argentinië doet het’. Geen zorgen, het gaat hier om een hoax.

Een hoax is wanneer er een vreemd verhaal rondgaat dat eigenlijk flauwekul is. Dat is dus ook hier het geval.

Mensen sturen elkaar een bericht rond over een filmpje met de titel ‘Argentinië doet het’. Zij waarschuwen: “Bij het openen van deze video wordt je telefoon gehackt binnen 10 seconden.”

Niet doorsturen

Er is geen reden om u zorgen te maken, er bestaat namelijk geen dergelijk filmpje of bestand en er worden geen appjes verstuurd met bovenstaande tekst. U doet er dan ook goed aan het waarschuwingsbericht niet verder te verspreiden. Zo worden mensen niet onnodig bang gemaakt.

Wilt u meer weten over het fenomeen hoax? Lees dan het artikel ‘Herken de hoax’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.