Menu Zoek

Windows 10 gaat schijfruimte reserveren

vrijdag 11 januari 2019

Microsoft reserveert schijfruimteOm altijd plaats te hebben voor updates en tijdelijke bestanden, reserveert Windows 10 voortaan standaard 7 GB op de harde schijf van pc’s en laptops.

Microsoft zegt dat die ruimte nodig is om Windows goed te kunnen updaten. Ook kunnen tijdelijke bestanden voortaan in die ruimte staan, totdat ze niet meer nodig zijn. Gebruikers kunnen die ruimte niet gebruiken om bestanden op te slaan. Mensen van wie de harde schijf bijna vol is, kunnen dus beter alvast wat ruimte vrijmaken door bestanden en programma’s te verwijderen.

Problemen met updaten

Het bedrijf wil grote problemen tijdens toekomstige updates voorkomen. De afgelopen Oktober Update moest meerdere keren worden stilgelegd omdat er allerlei problemen waren bij een deel van de computers. Inmiddels staat deze laatste update ook nog maar op 6 procent van de computers.

Het reserveren van schijfruimte begint na de eerstkomende grote update, in de lente van dit jaar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.