SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Windows Oktober Update komt in november

vrijdag 2 november 2018

Windows UpdateDoor alle problemen met de Windows Oktober 2018 Update moesten mensen er lang op wachten. Maar de update komt er nu eindelijk aan. Alleen nu in november.

De update kwam op 10 oktober uit. Microsoft moest de verspreiding al snel stopzetten. Bij een aantal gebruikers verdwenen er bestanden uit de map Documenten. Er bleek een foutje in het systeem te zitten. Toen dat probleem was opgelost, werd een aangepaste update uitgebracht.

Tweede poging

Maar ook in de tweede versie zaten fouten. Nu verdwenen er bestanden bij het uitpakken van een zip-bestand. Normaal gesproken komt er een melding als er twee bestanden met dezelfde naam dreigen te staan in een map. Die melding kwam niet, dus verdwenen de originele bestanden en werden ze overschreven door de nieuwe bestanden bij het uitpakken. Ook deze update moest worden teruggetrokken.

Nieuwe versie

Inmiddels staat de derde versie klaar voor verspreiding. De Oktober Update is dus eigenlijk een November Update geworden. Hij krijgt alleen geen andere naam. De bestanden van de update worden automatisch aangeboden aan pc’s. Dat kan even duren. De update wordt handmatig in gang gezet via een speciaal venster. U kunt hem dus niet ongemerkt gekregen hebben.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.