SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zelf modem van internetprovider kiezen

vrijdag 15 december 2017

Modem zelf uitkiezenVanaf halverwege 2018 mogen klanten van internetproviders zelf een modem of router uitkiezen.

Wie een internetabonnement afsluit bij een provider, krijgt een speciale router/modem opgestuurd om het internetsignaal in huis te verspreiden. De provider, zoals KPN of Vodafone/Ziggo, bepaalt welk apparaat klanten krijgen. Vanaf halverwege 2018 verandert dit.

Privénetwerk
Het ministerie van Economische Zaken komt dan met nieuwe regels. Staatssecretaris Mona Keijzer zegt: ‘Modems en routers zijn onderdeel van iemands privénetwerk thuis. Iemand mag daarbij zelf kiezen welke apparaten hij aansluit, net als bij de aankoop van een mobieltje of telefoon.’

Zelf kiezen
Providers moeten (nieuwe) klanten vanaf halverwege 2018 keuzes bieden. Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk. Bijvoorbeeld of een provider meerdere apparaten moet aanbieden. Of dat iemand alleen kan kiezen tussen een apparaat accepteren of er zelf eentje kopen naar eigen inzicht. In elk geval is het niet meer verplicht de modem of router van de provider aan te nemen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.