SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zelfrijdende auto's Google leggen 6,4 miljoen kilometer af

dinsdag 28 november 2017

Zelfrijdende auto van GoogleGoogles zelfrijdende auto's hebben in totaal al 6,4 miljoen kilometer gereden zonder bestuurder. Dat maakt het dochterbedrijf Waymo bekend.

Waymo is eigendom van Google. Het bedrijf experimenteert al een tijdje met zelfrijdende auto's. In totaal hebben ze nu 6,4 miljoen kilometer gereden (4 miljoen Amerikaanse miles). De laatste 1,6 miljoen (1 miljoen miles) werden in zes maanden tijd afgelegd. Dat is drie keer zo snel als de eerste 1,6 miljoen kilometer.

Gekke situaties
De auto's reden rond in 23 Amerikaanse steden. Daarbij zat er steeds een mens in de auto om in te grijpen als dat nodig was. Op afgesloten circuits werden 20.000 verschillende bijzondere situaties getest die in het echte verkeer kunnen voorkomen. Denk aan mensen die op een skateboard gaan liggen en zo een heuvel afgaan. Zo leren de zelfrijdende auto's om goed beslissingen te nemen in allerlei situaties.

Nieuwe test
Waymo wil binnenkort testen met auto's waarin geen bestuurder meer zit. Testpersonen kunnen de wagens dan oproepen voor een ritje in een bepaald gebied. Zomaar ergens heen rijden zonder chauffeur is nog toekomstmuziek.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.