SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zelfrijdende bus krijgt binnen uur ongeluk

donderdag 9 november 2017

Zelfrijdende busEen zelfrijdende bus in Las Vegas is zijn testperiode van een jaar slecht begonnen. De wagen raakte binnen het uur betrokken bij een ongeluk.

De zelfrijdende shuttlebus reed woensdag met acht passagiers (en zonder chauffeur) in het verkeer van de drukke Amerikaanse stad. Een bijzonder experiment, dat een jaar zou duren. In het eerste uur ging het al mis. De bus zag dat er een bestelwagen aan kwam rijden die niet afremde. Het busje stopte, maar de bestelwagen niet. Die ramde de voorkant van de zelfrijdende wagen.

Blikschade
De bestuurder van de bestelwagen veroorzaakte het ongeluk. De passagiers van de bus raakten niet gewond, maar er was wel veel blikschade. Volgens de autoriteiten deed de zelfrijdende minibus precies wat de bedoeling was: stoppen zodra er gevaar dreigde. Maar er is ook een tegengeluid: waarom reed de bus niet achteruit of opzij om een aanrijding te vermijden? Als de bus is gemaakt, gaat de proef gewoon weer verder.

Proeven
Ook in ons land zijn er kleinschalige proeven met zelfrijdende bussen. Vorig jaar werd een test in Appelscha na drie dagen stopgezet. Fietsers hadden moeite met de bus, die op het fietspad reed. Ze moesten er soms zelfs voor in de berm omdat hij niet opzij ging.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.