Menu Zoek

Ziggo: ‘Pas standaardwachtwoord van wifibooster aan’

vrijdag 31 juli 2020

Wifibooster Ziggo C7Ziggo waarschuwt klanten voor een beveiligingsrisico in de wifibooster Ziggo C7. De internetprovider raadt klanten met zo’n apparaat aan het standaardwachtwoord te wijzigen als zij dat nog niet hebben gedaan.

Dit meldt Ziggo in een bericht op haar website. Ook heeft het bedrijf een mail rondgestuurd naar klanten. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel. Het is bij hen niet bekend dat er misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid in het apparaat.

Met een wifibooster is het mogelijk om het wifi-signaal in huis te versterken. Omdat het standaardwachtwoord makkelijk te achterhalen is, zou iemand met kwade bedoelingen zo toegang kunnen krijgen tot de wifibooster, en zo ook het wifi-netwerk in huis. De informatie die via uw netwerk wordt verzonden is dan niet meer beveiligd.

Het is daarom altijd verstandig om het wachtwoord zelf te wijzigen. Bij andere modellen wifiboosters is dit vaak een verplichte stap. Het risico ligt dan volgens Ziggo ook enkel bij het model C7.

Lees hoe u zelf een veilig wachtwoord maakt in het artikel 'Een veilig wachtwoord maken en onthouden'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.