Menu Zoek

Ziggo televisie gaat van analoog naar digitaal

maandag 16 november 2020

Ziggo analoog naar digitaalZiggo wil af van analoge televisie. In fases zet het bedrijf bij steeds meer huishoudens de analoge optie stop. Digitale televisie is het alternatief.

Het overschakelen gaat in fases. In bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is die overgang al geweest. Eind november en begin december volgen weer een aantal nieuwe regio’s, namelijk omgeving Breda en regio Den Bosch.

Volgens Ziggo kijkt inmiddels al driekwart van de klanten naar digitale televisie. Het bedrijf kiest voor volledig digitaal omdat dat een snellere, stabielere verbinding is. Ziggo investeert daar nu in.

Overstappen naar digitale televisie

Is uw regio aan de beurt? Dan ontvangt u van tevoren een brief van Ziggo over wat u kunt verwachten. Eventueel kunt u zelfs eerder zelf al overschakelen. Meer informatie leest u op de Ziggo-pagina ‘Schakel mee naar digitale kabel tv’. Daar kunt u ook zien of uw regio al is overgezet, of dat dat juist binnenkort gaat gebeuren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.