SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Ans Bosman

Ans Bosman Ambassadeur Actief sinds 2008 Woont in Meppel
  • Voorzitter SeniorWeb Meppel
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Deze keer maakt u kennis met Ans Bosman, sinds 2008 Ambassadeur van SeniorWeb.
Ans Bosman Ambassadeur Actief sinds 2008 Woont in Meppel
  • Voorzitter SeniorWeb Meppel
Zorg ervoor dat u uw online wachtwoorden, accounts en lidmaatschappen veilig achterlaat.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik ben voorzitter van de Stichting SeniorWeb Meppel. Onze leslocatie heeft dertig ambassadeurs waarvan de meeste ook docent zijn. Wij zijn opgericht in 2006 en hebben gemiddeld 350 cursisten per jaar. Sinds januari 2018 zijn we ook een afdeling gestart in Steenwijk.

In Meppel hebben we een eigen leslokaal en we kunnen vijf cursussen per dag geven. We spelen snel in op digitale ontwikkelingen en daarom ontwikkelen we ook zelf nieuwe cursussen met eigen cursusmateriaal.

Als voorzitter ben ik het aanspreekpunt voor de Ambassadeurs, leid ik de vergaderingen en ben ik belast met het algemeen bestuur van de stichting.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Het is erg belangrijk dat gebruikers van de digitale wereld hun wachtwoorden, accounts en lidmaatschappen veilig kunnen achterlaten. Kies daarom een "digitale beheerder", die zicht heeft op uw online gegevens. Zodat deze veilig zijn gesteld in het geval u overlijdt. Tip van SeniorWeb Meppel: vindt u het lastig om dit zelf te organiseren, dan kunt u in Meppel een korte cursus volgen waarbij u geholpen wordt.'

Tip van de redactie: Weet u niet waar te beginnen bij het veiligstellen van uw digitale nalatenschap? Maak dan gebruik van de SeniorWeb-dienst Digitaal Nalaten. Deze dienst biedt informatie hoe om te gaan met de digitale nalatenschap en is gratis voor SeniorWeb-leden. Meer informatie leest u op https://www.seniorweb.nl/digitaal-nalaten

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.