SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Ans Nijhof

Ans Nijhof SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Woont in Utrecht
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Ans Nijhof uit Utrecht.
Ans Nijhof SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Woont in Utrecht
Ik heb al zoveel gehad aan de computerhulp van SeniorWeb. Het is het geld dubbel en dwars waard!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
'Ik heb al een paar keer een beroep gedaan op computerhulp aan huis van SeniorWeb. Erg handig, omdat ik alleen woon en niet alles zelf kan oplossen. De vrijwilliger van SeniorWeb die bij mij thuisgeweest is, nam alle tijd en gaf mij heel duidelijke uitleg. Bijvoorbeeld over mijn printer die het niet goed meer deed. Tijdens de hulp leerde ik dat je de printer een keer per jaar kunt diepreinigen met een ingebouwd hulpprogramma. Niet met zeepsop uiteraard! Ook zag ik hoe je met een helder instructiefilmpje op YouTube stap voor stap kunt zien hoe je een nieuwe cartridge veilig kunt plaatsen. Alles is netjes opgelost, ik was zo blij! Het lidmaatschap van SeniorWeb is al niet duur; je krijgt echt waar voor je geld!

'Ik ben ook wel eens bij een leslocatie van SeniorWeb bij mij in de buurt geweest. Ze delen hun kennis en in een korte tijd weet je veel meer. En het is nog gezellig ook met die vriendelijke en behulpzame vrijwilligers!'

Welke apparaten gebruikt u zoal?

'Ik heb een iPhone en een MacBook Air. Die gebruik ik allebei elke dag. Mijn dochter stuurt me vaak foto's en filmpjes van mijn kleindochter via WhatsApp. Zo leuk, net of ik er zelf bij ben. En ik gebruik mijn laptop vaak om muziek voor mijn koor en orkest op te zetten. Zo heb ik alles makkelijk bij de hand. Als ik de bladmuziek moet printen, kan ik het zó op een USB-stick zetten. Ideaal hoor, die apparaten van tegenwoordig!'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.