SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Chris Remmel

Chris Remmel Ambassadeur Actief sinds 2002 Beuningen Gld
  • PCHulp via Internet
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Chris Remmel, actief bij computerhulpdienst PCHulp via Internet.
Chris Remmel Ambassadeur Actief sinds 2002 Beuningen Gld
  • PCHulp via Internet
Zó vult u digitale formulieren in zonder automatische spatie.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Vijftien jaar geleden ben ik begonnen als Ambassadeur in een Leercentrum van SeniorWeb. Op een gegeven moment besloot ik over te stappen naar PCHulp via Internet. Nu duik ik verscheidene keren per week in de 'vragenbak' en pak ik graag hulpvragen bij de kop waar wat uitzoekwerk voor nodig is. Samen met een lid op zoek gaan naar de oplossing geeft veel voldoening. Als je gaat zoeken, leer je bovendien ook de ins en outs van je apparaat kennen.

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Laatst kwam er een vraag voorbij over een kwestie waar ik me ook aan ergerde. Standaard staat autocorrectie bij een Samsung-tablet of -smartphone aan. Bij het typen geeft het apparaat dan een suggestie voor een heel woord. Bij de autocorrectie komt dan ook automatisch een spatie achter een woord. Dat is handig bij het typen, maar bij het invullen van een inlognaam of wachtwoord veroorzaakt dat een foutmelding. De hulpvraag was het zetje dat ik nodig had om ook mijn eigen ergernis aan te pakken en het uit te gaan zoeken. Dat automatisch aanvullen met een spatie bleek gemakkelijk uit te zetten.'

De verschillende Android-apparaten werken niet allemaal hetzelfde. In dit voorbeeld gebruiken we een Samsung Galaxy Tab 4. De stappen op uw apparaat kunnen iets afwijken, maar zoek dan naar soortgelijke termen.

• Tik op de app Instellingen.
• Tik in de blauwe balk op Bediening.
• Tik op Taal en invoer > Samsung-toetsenbord.
• Haal het vinkje weg achter Automatische spatiëring.

Let op: na een update wordt het vinkje weer bij de instellingen teruggeplaatst.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.