SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Coby van Roon

Coby van Roon SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Ridderkerk
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Coby van Roon uit Ridderkerk. Zij is sinds 2003 lid van SeniorWeb.
Coby van Roon SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Ridderkerk
Maak een back-up van WhatsApp zodat u uw berichtjes niet kwijt kunt raken!

Welke apparaten gebruikt u zoal?
Thuis heb ik een laptop, vaste computer, smartphone en een tablet. Vooral met de tablet doe ik veel: ik lees er boeken op en gebruik het om te Facebooken, WhatsAppen en videobellen met mijn dochters.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Ik ben al lid van SeniorWeb sinds 2003, toen we onze eerste computer kregen. Enter vind ik een geweldig blad! Ik heb alle edities van alle afgelopen vijftien jaar nog! Je raakt er nooit in uitgelezen. De nieuwere exemplaren liggen altijd in de buurt, zodat ik de tips kan herlezen. Daar doe ik regelmatig iets mee. Er staat zoveel in, heel handig!

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Ik heb laatst in Enter gelezen dat je gemakkelijk een back-up kunt maken van WhatsApp. Zo ben je je berichtjes niet kwijt als je een nieuwe telefoon hebt, of de fabrieksinstellingen terug moet zetten. Lees de stap-voor-stapuitleg van SeniorWeb in de tip: WhatsApp-gesprekken behouden op nieuwe telefoon.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.