Zoeken
Menu Zoek

Eric de Wijk

Eric de Wijk Ambassadeur Actief sinds 2016 Meppel
 • PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Deze week maakt u kennis met Eric de Wijk, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis in Drenthe én regiocoördinator PCHulp aan Huis Noord-Nederland.
Eric de Wijk Ambassadeur Actief sinds 2016 Meppel
 • PCHulp aan Huis
Zó voegt u in één keer een serie foto’s in in een PowerPoint-presentatie.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Sinds 2016 ben ik actief als PCHelper aan huis en het is heel leuk. Ik heb de laatste 25 jaar gewerkt in de computerbranche en we verkochten pc's, tablets, smartphones en een heleboel andere apparaten. Het leuke vond ik altijd om mensen advies te geven over wat voor hem of haar het juiste product was. Maar ook de service achteraf was belangrijk. Nu kan ik ook mensen advies geven en helpen. In mijn directe omgeving heb ik verschillende senioren kunnen helpen met het aanschaffen van een iPad. Sommigen moesten wel even over een “drempel“ worden geholpen. Achteraf waren ze daar zo blij mee dat ze tegen me zeiden: Was ik daarmee maar eerder begonnen!   Als PCHelper kom ik bij verschillende leden thuis en vind het mooi om te zien hoe zij hun best doen om met computers om te gaan. Laatst was ik bij een lid thuis om haar te helpen met het maken van een Powerpoint-presentatie. Zij wilde voor haar vereniging een diavoorstelling geven waarin heel veel foto's getoond moesten worden. Iemand had haar al op weg geholpen en voorgedaan hoe zij de foto's één voor één kon invoegen. Toen ik haar vertelde dat dit veel sneller kon (zie mijn tip hieronder) was ze heel blij, want dit scheelde heel wat tijd. Kijk, dat is nu het leuke aan dit werk: Mensen op de goede weg helpen!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Wilt u snel meerdere foto's in één keer invoegen in een PowerPoint-presentatie? Gebruik dan de functie Fotoalbum. Dit doet u zo: 

 • Klik op het tabblad Invoegen.
 • Klik op Fotoalbum.
 • Klik op Bestand/Schijf.
 • Kies de map waar de foto's in staan die u wilt toevoegen aan de PowerPoint-presentatie.
 • Selecteer de foto's die u wilt toevoegen door een combinatie van de CTRL-toets en de linker muisknop te gebruiken. Wilt u alle foto's invoegen die in de map staan? Gebruik dan een combinatie van de CTRL-toets + A. 
 • Klik op Invoegen.
 • Klik op Maken.

 En ziedaar: de foto's zijn in één keer ingevoegd in de presentatie!' 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.