Menu Zoek

Erika Damhuis

Erika Damhuis SeniorWeb-lid Lid sinds 2001 Woont in Oldenzaal
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Erika Damhuis uit Oldenzaal.
Erika Damhuis SeniorWeb-lid Lid sinds 2001 Woont in Oldenzaal
SeniorWeb geeft me het gevoel dat ook ouderen nog prima meekunnen met alle digitale ontwikkelingen!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
'Ik ben al zo lang lid, ik zou niet eens weten wanneer ik precies lid ben geworden. Ik heb met computers leren omgaan in de jaren tachtig via mijn baan als directiesecretaresse en daarna als secretaris van de Nederlandse Bond van Reumapatiëntenverenigingen. Je gaat er dan in je vrije tijd ook automatisch meer mee doen. Na mijn werkzame leven wilde ik blijven meegaan in de digitale ontwikkelingen. En daar was SeniorWeb. Wat ik zo fijn vind van SeniorWeb is dat ik het gevoel krijg dat ook ouderen nog prima meekunnen met alle digitale ontwikkelingen. De uitleg van SeniorWeb, bijvoorbeeld in tijdschrift Enter, is begrijpelijk, onafhankelijk en niet overladen met reclame. Het is heel leerzaam!'

Welke apparaten gebruikt u allemaal, en waar gebruikt u deze apparaten voor?

'Ik heb een smartphone, een tablet (iPad) en een desktop. En ik gebruik ook domotica in mijn huis. Ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat de lampen in mijn woonkamer automatisch aan en uit gaan. Mijn motto is: 'Zoveel mogelijk zelf doen met een beetje hulp!'

Hebt u nog een leuke tip voor andere leden?
'Ik gebruik graag de app van Sas.nl om bij te blijven. Dat is een verzamelpagina met linkjes naar diverse kranten, routeplanners, weer-sites en meer. En de krant via mijn computer lezen vind ik ook een uitkomst!'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.