Menu Zoek

Eveline van de Kamp

Eveline van de Kamp Ambassadeur Actief sinds 2015 Delft
 • PCHulp per Telefoon
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Eveline van de Kamp, Ledenraadslid en actief bij computerhulpdienst PCHulp per Telefoon.
Eveline van de Kamp Ambassadeur Actief sinds 2015 Delft
 • PCHulp per Telefoon
Zó verwijdert u in één keer een serie foto's op uw iPad.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik ben lid van de SeniorWeb Ledenraad en sinds kort ook PCHelper per Telefoon. Zo krijg ik nu wekelijks de kans mijn kennis uit te breiden: de vragen van onze SeniorWeb-leden roepen om een antwoord. Zo leer ik veel, in ieder geval verbreek ik nu niet meer spontaan de verbinding omdat ik een antwoord ga opzoeken! Steeds vaker kan ik de leden ook zelf helpen. En anders wijs ik ze de goede weg naar de andere services van onze geweldige organisatie.

In mijn werkzame leven was ik verbonden aan het speciaal onderwijs en leidde ik diverse koren. Als vrijwilliger binnen verschillende netwerken was ik actief voor senioren, mantelzorgers en kwetsbare burgers. Al het netwerken, het notuleren, het plannen en het overleg gebeurde meestal digitaal. Tot zover mijn zakelijke en praktische bezigheden op de pc.

Mijn iPad heb ik ook voor het plezier: spelletjes, foto's en Netflix bijvoorbeeld. Makkelijk dat je daarop ook je mail kan checken en op het web kunt surfen, maar documenten maken en het beheer van bestanden vind ik fijner op de pc. Zelf zou ik me geen raad weten zonder pc en iPad, en ik probeer dan ook zo goed mogelijk bij te blijven!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Op mijn iPad staan momenteel 4.500 foto's. Af en toe zet ik de hele boel op de pc, waar ik ze netjes op subonderwerpen in een grote jaarverzamelingsmap stop.

Tot voor kort wist ik niet hoe ik de foto's op de iPad kon verwijderen nadat ik ze op de pc had gezet. Tenzij ik ze één voor één in de prullenbak gooide. Een collega op het stembureau deed me onlangs voor hoe ik meerdere foto's tegelijk kan verwijderen op de iPad. Dat doet u zo:

 • Tik in Filmrol of in Mijn fotostream op Selecteer.
 • Veeg rij voor rij alle foto's tegelijk langs. U ziet nu bij elke foto een blauw vinkje staan (weet u zeker dat u alle foto's inmiddels op de pc hebt gezet??)
 • Tik op het icoon van de Prullenbak en de foto's worden verwijderd.

Alles wat u hebt verwijderd, komt in het album Onlangs verwijderd. Eventuele vergissingen kunt u daaruit nog enige tijd terughalen.'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.