Menu Zoek

Frans Janson

Frans Janson Ambassadeur Actief sinds 2005 Tegelen
  • PCHulp aan Huis
  • Technische ondersteuning Leercentrum
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Frans Janson, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis en het SeniorWeb Leercentrum in Tegelen.
Frans Janson Ambassadeur Actief sinds 2005 Tegelen
  • PCHulp aan Huis
  • Technische ondersteuning Leercentrum
Het grote gevaar zit niet in, maar achter de computer

Wat doet u als Ambassadeur?  
'Al ruim elf jaar geef ik PCHulp aan Huis. Na mijn pensioen wilde ik iets zinvols met mijn vrije tijd  doen. Ik vond computers altijd al interessant, dus ik heb mij destijds aangemeld voor PCHulp. In de regio Venlo waren te weinig helpers, dus ik kon gelijk aan de slag. Voor mijn eerste hulpvraag was ik toch best zenuwachtig. Ik hoopte dan ook op alles, behalve dat ik Windows opnieuw moest installeren. En natuurlijk was dat het geval. Ondertussen heb ik al veel mensen geholpen. Het is dankbaar werk!'  
 
Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?  

'Ik kom vaak internet- en mailproblemen tegen. Maar zie ook regelmatig dat een computer vol staat met programma's die niet geheel bewust zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld drie verschillende virusscanners. Ik raad mensen dan ook aan om met beleid met de computer om te gaan. Het grote gevaar zit namelijk niet in, maar achter de computer. De gebruiker moet zelf bewust zijn van wat hij doet. Geen gekke dingen openen in de e-mail of klikken op pop-ups die een snellere of beveiligde computer beloven. Al moeten we mensen ook niet te veel angst aanpraten. Over het algemeen kan er niet veel stukgemaakt worden. En als er iets niet meer werkt, kunnen mensen altijd SeniorWeb bellen.'

Zorg dat u bewust achter de pc zit en neem deze tips van de redactie in acht:
• Klik niet op links of bijlagen in e-mails als u niet zeker weet van wie het komt en wat het is. 
• Wees ook voorzichtig met het openen van bijlagen van bekenden. 
• Beantwoord spam niet. 
• Wees voorzichtig met uw financiële informatie. 
• Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.