Menu Zoek

Gelt van der Veen

Gelt van der Veen Ambassadeur Actief sinds 2004 Hippolytushoef
 • PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Gelt van der Veen, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis in Noord-Holland-noord én regiocoördinator PCHulp aan Huis.
Gelt van der Veen Ambassadeur Actief sinds 2004 Hippolytushoef
 • PCHulp aan Huis
Zó bepaalt u welke mappen in Start worden weergegeven.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Als Ambassadeur PCHulp aan Huis en regiocoördinator help ik mensen al dertien jaar om hun problemen op pc-gebied op te lossen. Voordat het punt bereikt is dat mensen bij wijze van spreken hun pc of laptop uit het raam zouden gooien, probeer ik tijdig een bevredigende oplossing te vinden. Vaak verwijs ik naar de website van SeniorWeb waar veel informatie te vinden is. Het contact met de mensen is voor mij altijd weer leuk. Iedereen is anders en de reacties van leden die geholpen zijn, zijn vaak prettig!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'In Windows 10 kunt u het Actiecentrum openen. Dit is een balk aan de rechterzijkant van het scherm. In het Actiecentrum worden meldingen van apps getoond. Welke apps hun meldingen in het Actiecentrum mogen zetten, bepaalt u zelf. Denk aan notificaties uit Agenda of Mail. Ook is hier te zien of er een update beschikbaar is. Via deze balk ziet u dus in een oogopslag in welke programma's u actie kunt ondernemen. 

Wilt u kiezen welke mappen in 'Start' worden weergegeven, doe dan dit:

 • Ga in het Actiecentrum naar Alle instellingen
 • Kies voor Persoonlijke instellingen 
 • Klik op Start 
 • Kies vervolgens welke mappen in start worden weergegeven 

Lees ook meer handige tips over het gebruik van Windows 10 op de website van SeniorWeb.' 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.