SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gerard Gaarthuis

Gerard Gaarthuis Ambassadeur Actief sinds 2008 Nieuwegein
  • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Deze week maakt u kennis met Gerard Gaarthuis, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis in de regio Utrecht.
Gerard Gaarthuis Ambassadeur Actief sinds 2008 Nieuwegein
  • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
Stuur uw rekeningen op via de website of de app van de verzekeraar.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik houd mij al jaren bezig met het helpen van mensen met hun computer. Dit doe ik bijna tien jaar in een SeniorWeb-leslocatie in een verpleeghuis, en daarnaast geef ik PCHulp aan Huis. Sinds mei dit jaar kom ik alleen nog bij de mensen thuis. In het verpleeghuis heb ik goed leren inschatten wat iemand nog goed kan. Ik probeer altijd de hulp te bieden die passend is.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Ik zie bijvoorbeeld regelmatig dat leden problemen hebben met het digitaal versturen van de ziektekostenrekeningen naar hun zorgverzekeraar. Onlangs was ik bij een mevrouw die geen rekeningen meer op de bus wilde doen. Ze vroeg: “Ik heb toch niet voor niets een scanner en een dure laptop?” En gelijk heeft ze, want rekeningen opsturen kan vaak via de website of een app van de verzekeraar.

'Dat doet u zo: log in met DigiD en verstuur een gescand pdf-bestand of een foto van de factuur. Dat scheelt een postzegel, envelop en gang naar de brievenbus. Bovendien krijgt u vaak sneller bericht over de declaratie. Is dat deel u te lastig? Blijven opsturen via de post kan, maar maak van de rekening dan wel een kopie voor uw eigen administratie!

'Hebt u een scanner? Scan de rekening en bewaar 'm digitaal. Een foto maken waarop alle tekst duidelijk leesbaar is, kan ook. Zorg dat u een map aanmaakt in de Verkenner waar u gescande bestanden (van het type pdf) of foto's (van het type jpg of png) voor de verzekering opslaat. Ik zie dat dit laatste ook weleens voor problemen zorgt; waar vind ik mijn bestand terug? Het is belangrijk uzelf te verdiepen in de mappenstructuur van de Verkenner en dat u bestanden daarin logisch ordent.'

Tip van de redactie: lees meer over hoe de Verkenner werkt in Windows 10.
Bent u lid van SeniorWeb? Dan kunt u PCHulp aan Huis aanvragen. Lees hier meer.