Menu Zoek

Gerard Gaarthuis

Gerard Gaarthuis Ambassadeur Actief sinds 2008 Nieuwegein
  • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Deze week maakt u kennis met Gerard Gaarthuis, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis in de regio Utrecht.
Gerard Gaarthuis Ambassadeur Actief sinds 2008 Nieuwegein
  • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
Stuur uw rekeningen op via de website of de app van de verzekeraar.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik houd mij al jaren bezig met het helpen van mensen met hun computer. Dit doe ik bijna tien jaar in een SeniorWeb-leslocatie in een verpleeghuis, en daarnaast geef ik PCHulp aan Huis. Sinds mei dit jaar kom ik alleen nog bij de mensen thuis. In het verpleeghuis heb ik goed leren inschatten wat iemand nog goed kan. Ik probeer altijd de hulp te bieden die passend is.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Ik zie bijvoorbeeld regelmatig dat leden problemen hebben met het digitaal versturen van de ziektekostenrekeningen naar hun zorgverzekeraar. Onlangs was ik bij een mevrouw die geen rekeningen meer op de bus wilde doen. Ze vroeg: “Ik heb toch niet voor niets een scanner en een dure laptop?” En gelijk heeft ze, want rekeningen opsturen kan vaak via de website of een app van de verzekeraar.

'Dat doet u zo: log in met DigiD en verstuur een gescand pdf-bestand of een foto van de factuur. Dat scheelt een postzegel, envelop en gang naar de brievenbus. Bovendien krijgt u vaak sneller bericht over de declaratie. Is dat deel u te lastig? Blijven opsturen via de post kan, maar maak van de rekening dan wel een kopie voor uw eigen administratie!

'Hebt u een scanner? Scan de rekening en bewaar 'm digitaal. Een foto maken waarop alle tekst duidelijk leesbaar is, kan ook. Zorg dat u een map aanmaakt in de Verkenner waar u gescande bestanden (van het type pdf) of foto's (van het type jpg of png) voor de verzekering opslaat. Ik zie dat dit laatste ook weleens voor problemen zorgt; waar vind ik mijn bestand terug? Het is belangrijk uzelf te verdiepen in de mappenstructuur van de Verkenner en dat u bestanden daarin logisch ordent.'

Tip van de redactie: lees meer over hoe de Verkenner werkt in Windows 10.
Bent u lid van SeniorWeb? Dan kunt u PCHulp aan Huis aanvragen. Lees hier meer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.