Menu Zoek

Gerard Verkade

Gerard Verkade Ambassadeur Actief sinds 2010 Swifterbant
  • Leercentrum-docent
  • Alle PCHulp-diensten
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Gerard Verkade, actief bij SeniorWeb Leercentrum Swifterbant en bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis, PCHulp via Internet en PCHulp per Telefoon.
Gerard Verkade Ambassadeur Actief sinds 2010 Swifterbant
  • Leercentrum-docent
  • Alle PCHulp-diensten
Zet uw iPhone of iPad regelmatig uit!

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik houd mij bezig met meerdere taken voor SeniorWeb. Ik ben docent in het Leercentrum in Swifterbant, waar ik lesgeef over Windows, iPad/iPhone, de tablet en de smartphone en MS Word. Daarnaast ben ik PCHelper. Ik help leden van SeniorWeb thuis bij computerproblemen bij PCHulp aan huis. Ook beantwoord ik vragen van leden bij PCHulp per Telefoon en via PCHulp via Internet. De combinatie van deze taken geeft mij een goed beeld van het soort computerproblemen dat zich onder leden voordoet. Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik altijd een oplossing voor het probleem probeer te vinden!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Door uw iPad of iPhone voortdurend in de slaapstand te laten staan, ontstaan er op gegeven moment problemen. E-mail werkt bijvoorbeeld niet meer goed, of het geluid. Of foto's die al verwijderd zijn, blijven zichtbaar in grijs. 

Mijn eerste advies in veel gevallen is het apparaat eens helemaal uit te zetten. Dat doet u door het knopje waarmee u het apparaat in de slaapstand zet, ingedrukt te houden tot de melding Veeg naar rechts om af te sluiten verschijnt. Houd daarna datzelfde knopje weer ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Laat dan het knopje los.' 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.