SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Hans Harwig

Hans Harwig Ambassadeur Actief sinds 2011 Emmeloord
 • PCHulp aan Huis
 • Leercentrum Noordoostpolder
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te leren kennen. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Hans Harwig, actief bij SeniorWeb Leercentrum Noordoostpolder en sindskort ook als PCHelper aan Huis.
Hans Harwig Ambassadeur Actief sinds 2011 Emmeloord
 • PCHulp aan Huis
 • Leercentrum Noordoostpolder
Zo typt u een e-mail in mailprogramma Thunderbird

Wat doet u als Ambassadeur?
'Met veel plezier ben ik nu al jaren voorzitter SeniorWeb Noordoostpolder. Naast het assisteren tijdens cursussen en workshops en de inloop, ben ik ook actief bij PCHulp aan Huis. Omdat ik me vooraf in de vraag van het lid kan verdiepen, heb ik toe nu toe gelukkig iedereen kunnen helpen, tot wederzijds genoegen!

Ik ervaar SeniorWeb als een heel prettige mens- en servicegerichte club, met ook heel vriendelijke aandacht voor ons als Ambassadeurs. Het ledenmagazine Enter ligt trouwens vaak ook nog in de lectuurmand bij leden thuis!

“DUA KUR GYE ENUM A OBU” (Een boom alleen kan geen storm weerstaan), is een Afrikaanse tekst op een wandkleed die mijn ouderlijk huis hing. En waarvan ik pas nu de betekenis hebt ontdekt. Samen staan we sterk binnen SeniorWeb en daar werk ik met veel genoegen aan mee!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Thunderbird is een veelzijdig e-mailprogramma van Mozilla, het bedrijf achter het bekende internetprogramma Firefox. In Thunderbird staat in het tekstvak van de mail vaak nog standaard "alinea" in plaats van "tekst" ingesteld. Daardoor ontstaat dubbele regelafstand tijdens het typen van uw e-mailtekst. Dit verhelpt u op deze manier:

 • Ga naar Extra > opties

 • Haal in het tabje Opstellen het vinkje weg in de regel Standaard tekstopmaak Alinea gebruiken in plaats van tekst

Tip van de redactie: wilt u meer weten over het gebruik van Thunderbird? Lees meer op onze website.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.