SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Harm Kalk

Harm Kalk SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Wildervank
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Harm Kalk uit Wildervank.
Harm Kalk SeniorWeb-lid Lid sinds 2012 Wildervank
Houd uw inkomsten en uitgaven gemakkelijk bij in een huishoudboekje in Excel!

Welke apparaten gebruikt u zoal?
Ik maak vooral gebruik van mijn laptop. Mijn vrouw heeft een iPad, en ik wil er eigenlijk ook een aanschaffen. Daarnaast ben ik heel actief op mijn smartphone.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
SeniorWeb heeft vooral voor ons, de gepensioneerden, een heel duidelijke functie. Het vult het gat op van oud-collega's. Vroeger wisselde ik ervaringen uit met collega's, en op die manier bleef mijn kennis op peil. Nu ik met pensioen ben, kom ik nooit meer in aanraking met ICT. Daarom ben ik zo blij met SeniorWeb: op die manier houd ik het motortje draaiende! Ik maak heel veel gebruik van de clubs van SeniorWeb. Wil ik graag meer weten over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld het bewerken van foto's, dan begin ik eerst zelf te zoeken. Vaak zijn er dan mensen die meedenken in de club, en me van een plan van aanpak voorzien zodat ik zelf aan de slag kan gaan.

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
In Excel kun je gemakkelijk een huishoudboekje bijhouden. Je kunt dan precies zien waar de uitgaven en inkomsten zitten. Dit raad ik alle leden van SeniorWeb aan om te doen. Ik doe dit ook, voornamelijk om betrokken te blijven bij mijn financiële situatie. Laat je het los, is het zó weg!

Tip van de redactie: SeniorWeb heeft in het artikel 'Huishoudboekje' precies beschreven hoe u een huishoudboekje in Excel aanmaakt en bijhoudt.

 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.