SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Waudru Antheunis

Waudru Antheunis Ambassadeur Actief sinds 2000 Woont in Breda
 • PCHulp per Telefoon
 • PCHulp via Internet
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Deze week maakt u kennis met Waudru Antheunis uit Breda. Hij is sinds 2000 Ambassadeur bij SeniorWeb.
Waudru Antheunis Ambassadeur Actief sinds 2000 Woont in Breda
 • PCHulp per Telefoon
 • PCHulp via Internet
Gebruik de Tijdlijn van Windows om snel naar een bestand te gaan.

Wat doet u als Ambassadeur?
Ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en heb daar jarenlang met veel plezier een leslocatie van SeniorWeb gerund. Negen jaar geleden zijn we naar Breda verhuisd en sinds die tijd ben ik actief bij PCHulp per Telefoon en sinds kort ook bij PCHulp via Internet. Ik help dus via de telefoon én via internet mensen bij het oplossen van hun computerprobleem.

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
Sinds de laatste grote update van Windows 10 (van april 2018) is er een aantal handige functies bijgekomen. Een functie die ik zelf zeer frequent gebruik is de tijdlijn. Hiermee kunt u snel naar een bestand gaan zonder dat u eerst in de Verkenner moet zoeken. Dat werkt zo: 

 • Klik op het icoon Taakweergave, rechts naast het vergrootglas en de Startknop: Tijdlijn
 • U ziet dan een lijst van activiteiten die de laatste 30 dagen op uw computer zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld alle documenten die in die periode op deze computer zijn geopend.
 • Klik op een van de bestanden uit de lijst. Dit bestand wordt dan direct geopend.

De instellingen van de tijdlijn zijn aan te passen bij Instellingen >Privacy > Activiteitsgeschiedenis

U vindt nuttige Nederlandstalige informatie over deze functie op de website van Microsoft.

 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.