Menu Zoek

Jac Albers

Jac Albers Ambassadeur Actief sinds 2008 Steenbergen
  • PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Jac Albers, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis in de omgeving van Steenbergen.
Jac Albers Ambassadeur Actief sinds 2008 Steenbergen
  • PCHulp aan Huis
Zó komt u in uw favoriete e-mail-account in de app Mail in Windows 10!

Wat doet u als Ambassadeur?
'Sinds mijn pensionering ben ik al actief als ambassadeur voor SeniorWeb. Het begon met een vraag van een goede vriendin: ik volg een cursus in de bibliotheek. Is cursus geven niks voor jou? Bij het maandelijkse internetcafé ben ik eens binnengelopen en heb kennisgemaakt met het werk van SeniorWeb in het leercentrum Velp en was meteen enthousiast om hieraan mee te doen.'

'Later ben ik naar Steenbergen verhuisd. Steenbergen heeft (nog) geen Leercentrum, maar de toekomst is nog lang! Wel ben ik weer actief als Ambassadeur voor PCHulp aan Huis. Het is altijd leuk om contacten te hebben, zeker na je pensioen en verhuizing naar een ander deel van het land. Mensen helpen en ze iets leren is een dankbare bezigheid. Ik los niet alleen problemen op, maar leg ook uit wat er fout ging en hoe het te voorkomen is. Dit wordt zeer gewaardeerd. Vaak krijg je het verhaal over de (klein-)kinderen die het ook wel voor je willen doen, maar dat gaat zo razendsnel en je leert er niets van. Eenmaal geholpen door PCHulp aan Huis kennen ze de weg en komen ze makkelijker.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Wanneer u meerdere e-mail-accounts in de app Mail beheert in Windows 10, is het prettig om direct in uw favoriete account te komen. Dit is vaak niet het Microsoft-account, dat standaard aan de app Mail is gekoppeld. Om direct in uw favoriete account te komen, doet u het volgende:

  • Klik met uw rechtermuisknop in de app Mail op uw favoriete account en selecteer Aan het Startmenu vastmaken
  • Wanneer u de app Mail start via deze tegel, komt u direct in uw favoriete account. 

Lees ook meer over de app Mail in Windows 10 op de website van SeniorWeb.'
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.